Top 9 voordelen van 3D visualisatie en hoe het uw project kan helpen

(in willekeurige volgorde)

  • Verbetert en verbetert visuele communicatie
  • Kostenefficiënt
  • Eenvoudig concepten en opties voor een project weergeven
  • Realistische en nauwkeurige weergaven
  • Gemakkelijk te distribueren
  • Virtual Reality (VR)
  • Als onderdeel in het marketingsplan en gemakkelijk onine te delen op Social Media
  • Vang problemen op voordat de bouw begint
  • Projecten onderscheiden van concurrentie

Verbetert en verscherpt visuele communicatie

Veel, zo niet de meeste mensen leren goed wanneer ze iets op de best mogelijke manier kunnen zien. Vanaf de vroegste stadia van een project moeten degenen die in een project investeren, kunnen zien hoe een project eruit zal zien als het eenmaal is voltooid.

Meer nog dan grafische afbeeldingen, kan 3D-visualisatie snel en eenvoudig laten zien hoe een project er van begin tot eind uit zal zien.

Kostenefficiënt

Hoewel dit niet altijd het geval is geweest, is de groei van technologie achter 3D-visualisaties de afgelopen tien jaar drastisch gedaald. Animaties kunnen ongelooflijke kosten-batenverhoudingen bieden, aangezien duizenden euro’s uitgeven in de marketingfase van een project voor een animatievideo het verschil kan zijn bij het winnen van een contract van meerdere miljoenen euro’s.

Eenvoudig concepten en opties voor een project weergeven

Er zijn meestal veel opties en concepten voor elk project. Dit kunnen verschillende routes zijn voor een transportproject of verschillende looks en ontwerpen voor gebouwen of wegen. Een projectweergave kan zowel projectmanagers als klanten snel en effectief laten zien hoe verschillende opties eruit zullen zien.

Realistische en nauwkeurige weergaven

Er word meestal gebruik gemaakt van actuele CAD-gegevens, Google Earth- en projectafbeeldingen, technische tekeningen en andere nauwkeurige informatie om nauwkeurige, high-definition visualisaties te maken. Het combineren van echte foto’s met 3D-renders kan ook een aantrekkelijke en betaalbare manier zijn om de visie van het project over te brengen.

Gemakkelijk te distribueren

Het is erg moeilijk om met fysieke kopieën van tekeningen of renderings te werken en deze te verspreiden. Het is veel eenvoudiger om een ​​niet-vermelde high-definition video naar YouTube te uploaden en die link naar de vele mensen die bij een project zijn betrokken te sturen dan om grote bestanden heen en weer te e-mailen waarvan de kwaliteit moet worden verlaagd om ze te kunnen verzenden.

Virtual Reality (VR)

Virtual Reality gaat de wereld heel snel overnemen! U kunt nu eenvoudig een virtueel apparaat op uw telefoon aansluiten, zodat u video’s kunt bekijken in een virtual reality-omgeving. Dit kan een virtuele helikoptervlucht over een voorgesteld projectgebied zijn of een virtuele ervaring op de bestuurdersstoel.

Als onderdeel in het marketingsplan en gemakkelijk onine te delen op Social Media

Nu sociale media de wereld overnemen, is het belangrijk om deze kanalen te kunnen gebruiken om uw inhoud bij de massa te krijgen. Een 3D-visualisatie is een geweldige manier om een ​​concept of project onder de aandacht te brengen bij het publiek!

Video’s zijn over het algemeen aantrekkelijker en effectiever dan pdf’s, afbeeldingen of andere traditionele manieren om een ​​project te communiceren. Er kunnen ook aangepaste websites, interactieve applicaties en mobiele apps voor projecten worden gemaakt.

Vang problemen op voordat de bouw begint

Omdat veel projecten virtueel in 3D worden gebouwd met behulp van werkelijke ontwerpgegevens, is er geleerd dat dit proces van onschatbare waarde is bij het vinden van potentiële problemen of ontwerpproblemen die typische kwaliteitscontrole kan missen.

Omdat er meestal met data uit meerdere disciplines wordt gewerkt, komen er vaak discipline-overschrijdende problemen naar voren in het visualisatieproces. Een voorbeeld zou kunnen zijn om te ontdekken dat een geluidsmuur een belangrijk bord of oriëntatiepunt blokkeert.

Projecten onderscheiden van concurrentie

Dit is in feite een samenvatting van de eerdere opmerkingen over de voordelen van 3D-visualisatie. De schoonheid, eenvoud en extreme visuele mogelijkheden van een 3D-visualisatie van hoge kwaliteit kunnen een visie overbrengen op een manier die geen enkel ander medium kan evenaren.