Wat is het verschil tussen een 3D rendering en een 3D visualisatie?

  • Wat is 3D-visualisatie?
  • Verschil tussen 3D-rendering en 3D-visualisatie
  • Conclusie

De geloofwaardigheid van kwijlwaardige afbeeldingen van producten en gebouwen die we tegenwoordig in de tijdschriften zien, gaat naar 3D-graphics.

Door technologische vooruitgang konden technieken evolueren, zodat marketeers meer aandacht konden trekken voor hun producten en diensten, en misschien zijn 3D-rendering en visualisatie een van de twee meest geliefde en meest verwarde processen tussen processen.

Laten we wat meer uitzoeken over wat 3D-rendering, 3D-modellering en 3D-graphics is.

Wat is 3D-visualisatie?

3D-visualisatie is een combinatie van zowel technische als artistieke vaardigheden en wordt gebruikt voor het demonstreren van producten, d.w.z. productweergave die nog moet worden gelanceerd, op conferenties en tijdens presentaties.

De techniek wordt ook veelvuldig gebruikt door industrieën, van de voedingsindustrie tot high-end tech bedrijven. Enkele veelvoorkomende voorbeelden waar u 3D-visualisatie in actie kunt zien, zijn geavanceerde advertenties, video’s, onroerend goed, wetenschappelijke projecten, e-commercewinkels, enz.

3D-rendering is een substap van 3D-visualisatie

Een 3D-model is eigenlijk een wiskundige weergave van elk ontwerp, dat door 3D-visualisatie wordt omgezet in zijn levensechte formaat. Als het met precisie wordt gedaan, komt de visualisatie heel dicht in de buurt van een echt productbeeld.

Er is een overvloed aan software beschikbaar om 3D-visualisatie te vergemakkelijken, voor het maken van verbluffende beelden.

3D-visualisatie is een procedure in meerdere stappen die een gedetailleerd scheppingsobject in beeld in het driedimensionale vlak omvat, dwz er wordt niet alleen rekening gehouden met de breedte en breedte (x- en y-vlak), maar ook met de diepte (z-vlak) wordt ook meegewogen.

Zodra het 3D-model groen licht krijgt, plaatst een grafisch ontwerper het model in de scène waar het moet worden afgebeeld.

De juiste texturen en lichten worden toegevoegd. De cameraposities en -hoeken worden bepaald. De effecten worden aangepast om het dichter bij een echt beeld te brengen.

3D-rendering is de laatste en meest cruciale stap van 3D-visualisatie. De 2D-afbeeldingen die op basis van het model worden gegenereerd, zijn eigenlijk hoe het product eruitziet wanneer het wordt afgebeeld.

Met behulp van 3D-renderingsoftware wordt de omgevingsscène gecontroleerd om het beeld levensechter te maken.

Er is veel dat u kunt doen met 3D-rendering en visualisatie. U kunt echte lichteffecten toevoegen, schaduwen genereren, kleur, textuur en bewegingsonscherpte toevoegen in het geval dat een bewegend object wordt afgebeeld.

Ontwerpers voegen verschillende hoeken toe aan productmodellen om een ​​album met afbeeldingen voor e-commerce websites te maken, zodat gebruikers de producten vanuit meerdere hoeken kunnen bekijken.

Naarmate de vraag naar 3D-renderingstudio’s toeneemt, is er een veelvoud aan renderingsoftware op de markt gekomen. De populaire zijn 3Ds Max, Modo, Iray, Arion Renderer, Artlantis Render, AutoCAD, Brazil R/S, Sunflow, Turtle, V-Ray en Corona Render.

En zoals altijd, vergeet niet om samen te werken met een vertrouwde partner die weet wat uw bedrijf het beste nodig heeft!