Hoe u het juiste 3D-renderingprojecttype kiest voor uw behoeften

29 juli 2022 | Bron: Easy Render

artist Impression

3D-rendering is een van de cruciale aspecten van het ontwerpen van 3D-objecten. Er komt veel kunstzinnigheid, vaardigheid en kennis bij kijken, en niet iedereen kan het. Als u leert hoe u 3D-objecten kunt renderen of zelfs aan uw taakvereisten kunt voldoen, moet u weten hoe u het perfecte type 3D-renderingproject kiest.

Het is in wezen meer dan 80% van het werk, vooral omdat u uw project op de juiste manier begint. Je hebt niet alleen een duidelijk idee en een duidelijk plan, maar het is ook makkelijker om dingen precies goed te krijgen. Onze gids helpt je bij het maken van de juiste keuze, dus zorg ervoor dat je deze tot het einde leest!

Wat is 3D-rendering in de architectuur?

In de architectuur is 3D-rendering het proces waarbij gebouwen, woonobjecten, huizen en andere objecten virtueel worden gemaakt. De ontwerper gebruikt specifieke programma’s (zoals AutoCAD) en maakt een 3D-afbeelding die anderen kunnen evalueren. Om dit te laten werken, moet de ontwerper voldoende renderingvaardigheden en gevoel voor kunst hebben – 3D-rendering is immers inderdaad een vorm van kunst.

In de architectuur bijvoorbeeld groeit de vraag naar 3D-kunstenaars snel. Het is voornamelijk te danken aan de vaardigheden en expertise die nodig zijn om een ​​onberispelijk 3D-kunstwerk te maken. Elke 3D-architect moet:

‍Weet precies wat ze doen – De 3D-architect zal elk detail over rendering en zijn project moeten kennen om het tot een succes te maken. Zelfs de kleinste fout kan (en zal) worden opgemerkt door een geoefend oog.
‍Begrijp de doelen – Men kan niet zomaar naar hartelust renderen. Er zijn duidelijke doelen als het gaat om het ontwerp en het is de taak van de kunstenaar om deze doelen te bereiken. Ze kunnen variëren van te complex en specifiek tot eenvoudig en niet uitdagend.

Doe het werk goed – er is een gezegde: “als je iets doet, doe het dan goed”, wat veel van toepassing is op 3D-architecten. Ze moeten het werk goed doen, anders worden de projecten nooit gerealiseerd.

Soorten 3D-renderingprojecten

Hier zijn een paar essentiële 3D-renderingprojecten in de architectuur waar u meer over zou moeten weten:

‍Exterieurrendering – Velen beschouwen dit type renderingproject als de belangrijkste van allemaal. Simpel gezegd, de klanten zouden graag de buitenkant van hun toekomstige huis of zelfs een appartementencomplex willen zien. Een van de beste manieren om dit te doen, is door het in 3D weer te geven.‍

Interieur rendering – Het tweede meest gewilde type rendering is interieur rendering. De kunstenaars geven een kamer of een heel huis weer, zodat de klant kan zien hoe het eruit zal zien als het project eenmaal is voltooid. Op die manier kunnen ze eventuele correcties voorstellen die ze in gedachten hebben.‍

CG-rendering – Computergraphics-rendering, of CG-rendering, wordt vaak gebruikt om objecten of zelfs ontwerpen weer te geven die misschien moeilijk te construeren zijn of zelfs in de echte wereld bestaan. Terwijl architecten CG-rendering gebruiken voor geavanceerde projecten, gebruiken bepaalde filmmakers dat voor speciale effecten.‍

Animatie – Iets in 3D kunnen animeren is cruciaal. Op die manier kunnen de klanten het project vanuit verschillende hoeken zien, in beweging, en een beter gevoel voor schaal krijgen. Het is een van de beste voorbeelden waarom 3D-rendering in de praktijk best nuttig is. Denk daar aan.

Artist Impression laten maken

Wat is het doel van uw project?

U moet een duidelijk doel hebben voordat u een 3D-weergave uitvoert. Anders zou je vanaf het begin een fout kunnen maken en het hele project opnieuw moeten doen nadat je er al uren en uren werk in hebt gestoken. Aangezien dit iets is dat u wilt vermijden, is het stellen van een duidelijk doel met goed gedefinieerde mijlpalen voor uw project de belangrijkste stap.

We raden u ten zeerste aan hier goed over na te denken om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Als u dit correct doet, zou u op uw gemak aan uw 3D-project moeten kunnen beginnen.

Een ander ding waar u misschien over moet nadenken, is waar het project voor is, voor wie het is en hoe u alle vereisten in een samenhangend geheel kunt laten passen. Het zou volkomen zinloos zijn om aan iets te beginnen waarvan u zeker weet dat u het niet kunt afmaken, dus probeer uw verwachtingen realistisch te houden. Als je rekening houdt met de specifieke behoeften van de klant of de functie-eisen, moet het lukken. Vergeet niet dat je een deadline hebt, dus zorg ervoor dat je je er goed op voorbereidt.

Hoe plan je de marketing?

Placing your project on the market, or otherwise marketing it, is really important. You will need to create an idea you believe will work before you attempt marketing it. Otherwise, you might encounter problems, and people might not learn about your project. If you are new in the rendering business, we highly recommend reading a guide about how to do it properly or finding a professional to do the heavy lifting for you. That will help you out a lot in the long run, and you will quickly gain experience and start building a solid portfolio.

If you decide to post your project publicly, make sure that it will reach the targeted audience. Think about who will be interested to learn about your project and who will help you complete it or purchase it from you. It is pointless to waste your time and not publish it somewhere where people who might need it could find it quickly. Another idea would be to promote your services and look for potential clients and contacts who will help you plan and realize your project. After all, marketing and connections are two things you will need to start promoting your products.

De grootte van uw gebouw/constructie

Dimensies zijn erg belangrijk in de architectuur. U kunt niet alleen zien of u het project binnen een bepaalde deadline kunt voltooien, maar ook of het project haalbaar en lucratief is. Het maken van te massieve gebouwen of constructies is misschien niet eens mogelijk vanwege de wet- en regelgeving van bepaalde landen en steden, en u moet hier ook rekening mee houden, afhankelijk van uw beoogde locatie.

Het is erg belangrijk om fouten in de bouwkundige weergave te vermijden, vooral als u als freelancer werkt. Een verkeerde beoordeling van de afmetingen van uw toekomstige project maakt dat project alleen maar ongeschikt voor concurrentie. Sterker nog, je moet er ook aan denken om de modellen niet te recyclen bij het renderen. Het kan soms gebeuren, vooral wanneer u aan een grootschalig project werkt. Probeer het eenvoudig en praktisch te houden, maar toch anders genoeg om als goed te worden beschouwd.

We raden u ten zeerste aan om de 3D-renderingsoftware onder de knie te krijgen voordat u beslist aan welk groot project u gaat werken. Als je de basis onder de knie hebt, kun je ook overstappen op de geavanceerde tools. Hiermee kunt u beginnen te werken aan grootschalige gebouwen en constructies en deze geleidelijk vergroten. Denk hier goed over na voordat je ergens aan gaat werken.

Interieur of exterieur?

Als u nog niet bekend bent met 3D-rendering of -modellering, moet u zowel interieur- als exterieurontwerp leren. Voor uw specifieke project moet u echter misschien nadenken over welk project het beste bij de klant of de baan past.

Als u zelf een project doet, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden:

‍Werk aan iets waarvan je weet hoe je het moet voltooien – Er is niets ergers en geen grotere frustratie dan werken aan een project dat je niet kunt voltooien. Om deze reden moet u werken aan de projecten waarvan u weet dat u ze kunt voltooien. Zorg er in de tussentijd voor dat u uw weergavevaardigheden blijft verbeteren.‍
Let op details – Interieur en exterieur verschillen op veel kleine manieren. In de meeste gevallen zullen de klanten u laten weten hoeveel details ze willen in beide soorten weergave, maar u zult nog steeds moeten weten hoe u alles moet voltooien, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Dat is wat een 3D-artiest goed maakt in zijn werk.

Animatie of geen animatie?

Het hangt af van het doel van uw project. Als je iets wilt modelleren of renderen voor je persoonlijke project, kun je ermee spelen om te zien welke het beste bij je past. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je het goed kunt doen met of zonder animatie, kun je beide opties aan klanten gaan aanbieden.

Als de klanten niet aangeven of ze animatie willen, gebruik dan je oordeel om te zien of het project baat heeft bij animatie. Natuurlijk kunt u altijd 3D-renderingdiensten inhuren om uzelf veel tijd en moeite te besparen en ervoor te zorgen dat u uw deadline haalt.

Denk zoals een klant zou denken: houd overal rekening mee en maak het zo aantrekkelijk mogelijk. Het vergroot uw kansen om het project te voltooien.

Wat wilt u dat uw klanten/belanghebbenden zien?

Wanneer u aan een project werkt dat u wilt verkopen, moet u nadenken over wat de klanten of belanghebbenden zouden willen zien. Zodra u zich dat realiseert, moet u aan uw renderingproject gaan werken en rekening houden met alles wat de klanten wel of niet leuk vinden. U zult moeten denken zoals uw klanten, maar er is een eenvoudigere methode voor deze: vraag hen naar voorkeuren en vraag om zoveel mogelijk details. Als je je daarop focust, doe je het project beter en maak je de klanten gelukkiger. Als 3D-artiest zou dit een van je belangrijkste doelen moeten zijn.

Een ander ding dat u moet doen, is zoveel mogelijk aantekeningen maken wanneer u met uw klanten praat. Neem alles in overweging en bedenk dan een project waar ze buiten adem zouden zijn. Oefening baart kunst, dus wanhoop niet als je een of twee keer faalt!

Niveau van realisme en detail

De niveaus van realisme en detail zijn cruciaal voor het plaatsen van uw producten en het tevreden stellen van de klanten. Nogmaals, het is een goed idee om met hen te praten over de gewenste niveaus van detail en realisme. Zorg ervoor dat u voorbeelden geeft van uw eerdere werk dat varieert op dit specifieke gebied en zorg ervoor dat u op dezelfde lijn zit met uw klanten voordat u verder gaat met het project.

Houd er rekening mee dat het niveau van realisme en detail erg subjectief kan zijn. Het is aan jou om te beslissen hoeveel details en lagen realisme je aan je project wilt toevoegen. Het kan variëren van simplistisch tot semi-realistisch en realistisch, dus denk hier goed over na voordat je begint.

Conclusie

Om een ​​renderingproject voor uw specifieke behoeften te kiezen, moet u met verschillende dingen rekening houden. Eerst en vooral moet u nadenken over het type weergaveproject en de doelen ervan. Daarna moet u marketing overwegen en mogelijk een deel van het 3D-renderingwerk uitbesteden, zodat u strakke deadlines kunt halen.

Werk vervolgens aan fijne details – de grootte van uw gebouw, met of zonder animatie, en wat u wilt dat uw klanten in uw project zien. Als je alles goed doet, heb je deze met succes afgerond. Veel geluk!