Wat gaat er allemaal gepaard met het worden van een 3D Visualiser?

29 juli 2022 | Bron: Easy Render

Artist Impression Interieur

Architectuur is al jaren een van de meest populaire carrièrepaden. Maar net als tal van andere beroepen heeft de architectuur ook een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Namelijk, de komst van technologie naast het wijdverbreide gebruik ervan introduceerde tal van nieuwe beroepen en transformeerde de meeste bestaande. Architectuur was daar een van, aangezien 3D-kunst enorm populair werd onder architecten en andere soortgelijke functies.

Tegenwoordig proberen steeds meer ambitieuze mensen 3D-architecten te worden. Van ervaren architecten tot nieuwsgierige studenten, iedereen heeft een gelijke kans om een ​​3D-artiest te worden. Het is een zeer competitief veld omdat het veel voordelen biedt. Desalniettemin heeft elk beroep zijn nadelen, en 3D-kunst is geen uitzondering. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste nadelen waarmee je als architectuur 3D-artiest te maken krijgt.

Er komt veel oefening en herhaling bij kijken

Als je iemand bent die een beroep wil met constant andere taken en verplichtingen, dan is 3D-architectuur niet jouw ding. Het is een veld dat sterk afhankelijk is van herhaling en oefening, dus je zult keer op keer dezelfde bewegingen maken. Als het gaat om 3D-architectuur, baart oefening kunst. Daarom herhalen studenten 3D-architectuur enkele van de basisstappen tijdens hun hele opleiding, die ze zelfs later tijdens hun loopbaan gebruiken.

Ongeacht het type of de aard van het project, worden de meeste stappen op dezelfde manier uitgevoerd. Hoewel de uiteindelijke resultaten er totaal anders uit kunnen zien, is het proces vaak vrijwel identiek voor elk project.

Veel mensen betreden dit veld omdat het hen in staat stelt te profiteren van hun creativiteit, dus dit kan een teleurstelling en een aanzienlijk nadeel zijn. Als je echter iemand bent die sterk afhankelijk is van routine en je 3D-artistiekvaardigheden tot in de perfectie wilt brengen, dan moet je veel oefenen en herhalen. Voordat je een beslissing neemt, wil je misschien nadenken of je klaar bent voor al het extra harde werk of dat dit iets is dat je snel kan vervelen.

Je zult veel tijd op je computer doorbrengen

Technologie beïnvloedde tal van veranderingen in alle vakgebieden en beroepen, wat leidde tot effectievere en kostenefficiëntere manieren van werken. Zoals elk ander beroep dat is ontstaan ​​als gevolg van de groeiende populariteit van nieuwe technologie, is 3D-architectuur ook sterk afhankelijk van de nieuwste tools. Van het leren maken van 3D-modellen tot het betreden van het professionele veld van architecturale 3D-modellering, er is niets dat u kunt doen zonder een computer.

Omdat thuiswerken de laatste jaren de norm is geworden, communiceer je ook met je klanten, neem je deel aan vergaderingen en voltooi je andere activiteiten met betrekking tot werk via de computer. In wezen zul je het grootste deel van je tijd aan het scherm moeten plakken. Dat is een groot nadeel voor mensen die extravert zijn en graag met andere mensen communiceren tijdens het werk.

Artist Impression

De hardware is duur

3D-architectuur gaat gepaard met twee grote investeringen die alle aspirant-architecturale 3D-kunstenaars moeten doen. De eerste is de hardware-investering, die extreem duur kan zijn, vooral voor studenten die krachtige computers nodig hebben voor hun lessen, maar deze niet kunnen betalen. Om elk 3D-architectuurproject te voltooien, hebt u een krachtige computer met indrukwekkende specificaties nodig. De nieuwste processor, voldoende RAM en een grafische kaart van topklasse zijn slechts enkele van de must-haves, aangezien je constant zult werken aan veeleisende projecten die al het vermogen van je computer opslokken.

De programma’s die u elke dag uitvoert en gebruikt, evenals de activiteiten die u moet voltooien, zijn zelfs niet mogelijk met een middelmatige computer. Daarom is dat iets waar u in moet investeren, omdat dit het enige apparaat is waar u gewoon niet zonder kunt. Aangezien de nieuwste high-end configuraties belachelijk duur kunnen zijn, kunt u overwegen een gebruikte maar goed onderhouden computer aan te schaffen als u een beperkt budget heeft. Op die manier kunt u goede configuraties vinden tegen redelijke prijzen. Sommige winkels bieden ook studentenkortingen, dus dat is een goed voordeel waar je gebruik van kunt maken als je nog student bent.

De software is ook niet goedkoop

Zoals eerder vermeld, zijn er twee grote investeringen die u moet doen om aan de slag te gaan met 3D-architectuur. Naast hardware moet u ook investeren in softwaretools en programma’s die speciaal zijn ontworpen voor 3D-artiesten. Hoewel softwaretools niet zo duur zijn als hardware, vereisen ze toch een aanzienlijke hoeveelheid geld. Prijzen van softwareprogramma’s kunnen variëren, afhankelijk van wat u zoekt. De markt is gevuld met programma’s en softwaretools die het werk van een 3D-artiest veel gemakkelijker maken. Als je student bent, is de kans groot dat je school of universiteit een speciaal gelicentieerde versie voor educatieve doeleinden heeft gekocht. Daarom krijgt u waarschijnlijk toegang tot deze programma’s via uw instelling. Dat stelt je in staat om met verschillende programma’s te experimenteren en degene te vinden die je het leukst vindt om mee te werken.

Zodra je je carrière als architectuur 3D-artiest hebt gelanceerd, weet je welke softwaretools je moet kopen. Als u echter autodidact bent, moet u deze keuze zorgvuldiger maken. De meeste van deze programma’s bieden proefversies en er zijn veel recensies en tutorials die u kunt bekijken. Professionele software voor 3D-architectuur is in ieder geval duur maar verplicht.

Veel mensen zullen niet begrijpen wat je doet

Een baan is veel meer dan iets wat je doet om geld te verdienen – in veel gevallen maakt het deel uit van wie je bent. Een van de eerste dingen die mensen over je leren, naast je naam, is wat je doet voor de kost. Traditionele banen als leraar, dokter, verkoper en advocaat zijn voor iedereen makkelijk uit te leggen. Het probleem doet zich echter voor wanneer uw beroep vrij nieuw is en niet veel mensen ervan weten, zoals een 3D-architect voor architectuur. U kunt moeilijkheden ondervinden wanneer u uw beroep aan andere mensen probeert uit te leggen. Vooral oudere generaties en senioren die niet zijn opgegroeid met technologie zullen moeite hebben om te volgen. Andere mensen die minder goed op de hoogte zijn van nieuwe beroepen zullen je ook niet helemaal begrijpen.

Dit is echter niet zo’n groot probleem als je geduldig genoeg bent en bereid bent om iets meer te vertellen over je professionele taken aan iedereen die je ontmoet. Het grotere probleem doet zich voor wanneer u uw beroep moet invoeren voor elke vorm van documentatie. Financiële, verzekerings- en soortgelijke instellingen zullen u namelijk vragen naar uw functie wanneer u een lening wilt krijgen of een verzekering wilt afsluiten. Sommige verouderde systemen hebben nog steeds geen 3D-artiesten als optie, wat leidt tot onnodige complicaties tijdens het proces.

Klanten zullen je soms irriteren

Als je 3D-kunst en architectuur hebt gekozen omdat je introvert bent en niet veel hoeft te communiceren met andere mensen op dit gebied, heb je een verkeerde keuze gemaakt. Als architectuur 3D-kunstenaar besteed je veel van je werkuren aan vergaderingen met je klanten, waarbij je heen en weer stuitert op verschillende projectideeën. Verwacht niet dat alles soepel verloopt, aangezien de meeste ideeën met verschillende obstakels worden geconfronteerd en talloze rigoureuze processen doorlopen voordat ze relevante projecten worden.

Klanten zullen je soms irriteren omdat ze altijd iets zullen vinden dat ze niet leuk vinden met je 3D-modellen. Ze hebben de neiging om overdreven veeleisend en kieskeurig te zijn, maar dat komt omdat deze projecten van vitaal belang voor hen zijn en ze veel geld investeren in de realisatie ervan. Alle mensen zijn anders, en uw klanten ook. Sommigen van hen zullen extatisch zijn over een eerste model, anderen niet. Wees niet teleurgesteld als sommige van uw klanten de definitieve 3D-modellen meerdere keren naar u terugsturen voor revisie. Het enige wat u hoeft te doen is goed naar de ideeën van uw klant te luisteren en er alles aan te doen om hun visie tot leven te brengen. Wees geduldig met zelfs de meest irritante klanten, en de beloningen zullen volgen.

Er is altijd iets nieuws te leren

Als je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van 3D-kunst, ga dan niet te comfortabel zitten. Het zal niet lang duren, tenzij je constant je kennis uitbreidt en je vaardigheden verbetert. 3D-architectuur is geen vaardigheid die je op een gegeven moment onder de knie kunt krijgen en tot het einde van je carrière bij de beste 3D-artiesten kunt blijven. Net als andere technische beroepen, hebben de frequente technologische ontwikkelingen een sterke invloed op de vooruitgang in 3D-architectuur. Dat gezegd hebbende, 3D-architectuur is altijd in ontwikkeling, evolueert en bereikt nieuwe hoogten. Het verandert voortdurend en er zijn geen tekenen dat het snel zal vertragen. 3D-artiesten kunnen altijd iets nieuws leren en verbeteren, zolang ze zich maar op hun carrière concentreren.

Het leren van nieuwe technieken, het verfijnen van de bekende methoden, het volgen van educatieve cursussen en het updaten van software en hardware tools zijn slechts enkele van de mogelijke manieren waarop 3D-kunstenaars op de hoogte kunnen blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vak. Hoewel dit misschien geweldig klinkt, kan het al snel overweldigend worden om alle innovaties en ontwikkelingen in het veld bij te houden.

Je naam vestigen kost tijd

Het maakt niet uit of je een autodidactische 3D-artiest bent of net een diploma hebt behaald aan een prestigieus college. Alle beginners beginnen vanaf nul omdat ze zichzelf moeten bewijzen als ze willen slagen. Dat is ook een van de grootste voordelen van 3D-modellering, omdat het elk individu een gelijke kans biedt om succesvol te worden. De wereld van 3D-architectuur is een zeer competitief veld geworden, vooral de laatste jaren. Er zijn veel ambitieuze en ambitieuze jonge kunstenaars die klaar zijn om zich volledig aan 3D-architectuur te wijden en de beste te worden.

Je zult hard moeten werken om je naam te vestigen en een relevante 3D-artiest voor architectuur te worden. Elke artiest moet zich omhoog werken, want er zijn geen snelkoppelingen. Verwacht geen veranderingen van de ene op de andere dag of na één succesvol project. Het opbouwen van een reputatie is een lang proces dat meerdere jaren kan duren. Je zult het waarschijnlijk niet eens merken wanneer je eindelijk een naam voor jezelf hebt gevestigd, omdat het zo’n geleidelijk proces is. Vergeet niet om volhardend te blijven als je de hoop begint te verliezen. Deze momenten zijn belangrijke factoren die bepalen hoe succesvol je zult zijn.

Het is het echter waard

Al met al is het de moeite waard om een ​​3D-architectuurkunstenaar te worden. Ook al heeft dit beroep zijn unieke nadelen die je kunnen ontmoedigen om een ​​carrière in 3D-modellering na te streven, onthoud dat het goede in dit geval opweegt tegen het slechte. Je zult immers geen beroep vinden zonder nadelen. 3D-architectuur is een dankbaar en bevredigend beroep dat je leven kan voltooien, het leven van anderen kan transformeren en je gelukkiger kan maken. Het stelt je in staat om veel nieuwe mensen te ontmoeten, connecties te maken en creativiteit met functie te combineren, naast een mooi salaris.

U kunt enkele van de belangrijkste architecturale werken maken door de ideeën van uw klant tot leven te brengen en deze te combineren met uw expertise. Je kunt geschiedenis schrijven. Als je de vele voordelen vergelijkt met alle nadelen die we hebben genoemd, is het veilig om te zeggen dat het kiezen van 3D-architectuur als je roeping nooit een slecht idee is.

Conclusie

U wist zeker van de voordelen van het werken met 3D-architectuur. Hoe goed was u echter op de hoogte van de nadelen?

Nu je alles weet over 3D-architectuur, kun je een beter beeld schetsen van hoe je leven als architectonisch 3D-kunstenaar eruit zou zien. Met zowel de voor- als de nadelen in gedachten, kunt u een slimmere beslissing nemen en bepalen of 3D-modellering de juiste keuze voor u is.