Wie is de 3D Artist nou eigenlijk?

02 augustus 2022 | Bron: Easy Render

Artist Impression

De 3D Artist is precies dat: een artiest.

Hij kleurt en schildert en beeldhouwt en vormt net als elke kunstenaar, hoewel zijn medium volledig gevangen blijft in het digitale fort. Achter de levensechte beelden die hij de planeet schenkt, gaat een ingewikkeld georganiseerde en oneindig lange rij enen en nullen schuil. Zijn tools zijn Photoshop, Rhinoceros, VRay en AutoCAD, en andere krachtige 3D-renderingsoftware die door architecten en ontwerpers wordt gebruikt en om ze op de juiste manier te gebruiken, moet hij scherp blijven en geoefend in de manieren van de muis en het toetsenbord.

De 3D Artist is een student.

Hij bestudeert licht, schaduw, vorm en vorm. Hij begrijpt kleur en aangrenzendheid en scherptediepte. Hij weet hoe mensen de ruimte innemen – hoe ze zich erdoorheen bewegen en die waarnemen. Achter elk 3D-beeld met hoge resolutie gaat jarenlang onderwijs schuil. Niet alleen van de krachtige 3D-renderingsoftware en -tools die nodig zijn om dergelijke meesterwerken te bouwen, maar ook van de menselijke conditie en wat wenselijk is en wat niet. De 3D Artist beheerst compositie en perspectief, kadrering en hoek. Hij bestudeert haar onderwerpen met een waakzaam oog om te repliceren wat we op een scherm zien naar wat we zien op een zonnige zomerdag op de Champs-Elysées.

De 3D Artist is bescheiden.

Een vaak over het hoofd gezien maar essentieel radertje in de ontwerp-/bouwmachine. Hij “WOWS” klanten en zorgt voor commissies. Hij vraagt ​​nooit om lof, geld of roem omdat hij doet wat hij graag doet. De 3D Artist blaast leven in iets dat nog niet leeft. Hij werkt ’s nachts en in het weekend. Niet omdat hij geen andere dingen te doen heeft, maar omdat het project, en dus zijn reputatie, eronder zal lijden als hij dat niet doet. Hij is een meedogenloze en toegewijde werkende kunstenaar die zijn vak verfijnt om beter te worden en beter werk te doen, niet om meer geld te verdienen. Hij verwerft alleen bekendheid dankzij duizenden uren digitale arbeid, niet omdat hij het nastreeft.

Artist Impression laten maken

De 3D Artist is geen leider, althans nog niet.

Hij doet wat hem wordt gezegd, omdat hij zijn plaats binnen de machine begrijpt. Maar omdat de 3D Artist hard werkt en toegewijd is om de beste te zijn, wordt hij een leider van mensen die net als hij zijn begonnen. De 3D Artist ontwerpt bedrijven, kantoren en firma’s en brengt ze tot leven, hij gebruikt kleur en realiseert nog te ontdekken structuren en ruimtes.

De 3D Artist vult zijn appartement met inspiratie en motivatie.

Hij weet wat er nodig is om de beste te zijn, maar weet ook dat hij er nog niet helemaal is. Hij bladert haastig door nummers van Architectural Record, Dwell, Print, I.D., How en Digital Arts op zoek naar het volgende dat zijn eigen werk zal verheffen. De 3D Artist scheurt pagina’s uit en plakt ze maniakaal tegen zijn bakstenen muur in de woonkamer. Hij staat 10 minuten naar de muur te staren voordat hij vertrekt en 10 minuten voordat hij naar bed gaat om ervoor te zorgen dat hij zijn dagen inspireert, samen met zijn dromen.

De 3D Artist heeft vrienden en collega's en het zijn allemaal dezelfde mensen.

Ze gaan om 21.00 uur iets drinken nadat ze laat zijn gebleven en praten niet over hun werk. Hij neemt een pauze om een ​​echt mens te zijn, want dat is wat hij uiteindelijk moet zijn om de essentie van ervaring en waarneming echt te vatten. De 3D Artist heeft een vrouw en heeft het over kinderen krijgen. Hij weet dat zichzelf verliezen in zijn werk betekent dat hij zijn vermogen verliest om er goed in te zijn. Hij balanceert zorgvuldig zijn leven. Of in ieder geval probeert…

De 3D Artist koos ervoor om een ​​3D Artist te zijn omdat het kunst is die geworteld is in de realiteit.

Hij is in staat om de mogelijkheid van het leven te verkennen zonder de bureaucratische last van de architect op zich te nemen. De 3D Artist assisteert de architect, want dat is zijn werk, maar doet dat uitsluitend door te doen wat hij leuk vindt aan de industrie en niet wat hij moet doen om te slagen. Hij krijgt de luxe om vrij te zijn om de fysio-emotionele grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de echte ruimte. Dit is de essentie van zijn kunst en de basis van zijn passie.

De 3D Artist houdt van de fysieke wereld, maar alleen in een zodanige hoedanigheid dat hij deze kan repliceren en verbeteren.

De 3D Artist ging naar de universiteit om kunstenaar te worden.

Daar ontdekte hij de mogelijkheden van werken in de digitale wereld. Het stelde hem in staat om dingen te bouwen en ze in drie dimensies te begrijpen voordat ze nauwkeurige en nauwkeurig gechoreografeerde 2D-representaties van dat model produceerde. Hij kon van alles alles maken en daarom studeerde hij naast zijn werk als kunstenaar ook de vooruitgang in computertechnologie. De 3D Artist was altijd al een artiest, maar had nog nooit een medium ontdekt dat hem echt aansprak. De veelzijdigheid, flexibiliteit en mogelijkheid van digitale kunst leende zich tot onontdekte mogelijkheden, niet alleen bij hem maar bij alle mensen. De limieten die hij zag waren iets minder grenzeloos.

De 3D Artist geeft architectuur een gevoel van plaats.

Hij voegt bomen, banken, auto’s, mensen, lucht, wolken, kleur en belichting toe. De 3D Artist biedt de echte context waarin een gebouw ooit daadwerkelijk naast elkaar zal moeten bestaan. Hij is nodig voor de architect omdat hij hem nooit laat vergeten wat er buiten het ontwerp gebeurt. De 3D Artist staat niet dicht bij het ontwerp van de structuur, maar bij de situatie waarin hij zich bevindt. Hij grondt de architectuur in de realiteit en heeft daardoor een groot gevoel van belang en waarde.

De 3D Artist is een goochelaar, een presentator die je doet geloven dat iets echt is. De 3D Artist schort ongeloof op en leidt de waarneming om. Maar hij doet om de zintuigen en de verbeelding te prikkelen. Hij wil dat de wereld gevuld is met “wat als” en niet alleen “wat is” …

De 3D Artist verwondert zich over Da Vinci, Van Gogh, Picasso en Rembrandt.

Wat zouden die meesters van lijn en ruimte kunnen bereiken met de kennis van de huidige technologie? Zouden ze zich hebben beperkt tot steen, pigment en potlood als er zoveel verschillende productiemogelijkheden waren om te verkennen? Zouden ze ook 3D Artist zijn geweest? De 3D Artist vraagt ​​zich af of over 300 jaar iemand zoals hij zich over hem zal afvragen. Wat zou hij met de toekomst hebben kunnen doen? Hij vraagt ​​zich dit af.

De 3D Artist vraagt ​​zich hetzelfde af

Vaak denkt hij na over waar hij is geweest en waar hij naartoe gaat. Op een dag zal ze worden vermeld bij de topartiesten 100 ter wereld. De 3D Artist wil geen 3D-renderingkunstenaar zijn, maar gewoon een Artist.

Hij wil dat het beroep wordt gerespecteerd in de beeldende kunst, omdat zijn kunst meer is dan alleen een replica of een recreatie van het werk van iemand anders. Het is een creatieve interpretatie van dingen in de ruimte. Er is kunst inherent aan wat hij doet, en hij wil dat de wereld het weet.

De 3D Artist is al deze dingen en meer. Ze zijn de levensader achter de schermen van een groot aantal ontwerp- en architectenbureaus, en als zodanig mogen ze zich niet altijd achter het gordijn verstoppen.

Maak ze onderdeel van wat je doet en zie hoe ver je je werk kunt verheffen met de hulp van een gepassioneerde 3D Artist.

Je zult er geen spijt van krijgen!