Wat zijn de werkelijke kosten van een Artist Impression?

29 november 2022 | Bron: Easyrender

Kosten van een Artist Impression

De kosten van Artist Imprressions zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder prijsstrategie, de markt, kwaliteit, type weergave, beschikbare weergaveapparatuur, softwareselectie en geïnvesteerde tijd, maar een hogere kwaliteit betekent niet altijd een hogere prijs en vice versa.

De prijsklasse voor een Artist Impression ligt tussen €80,- en €10.000-+, maar we zullen proberen u te helpen realiseren wat de werkelijke kosten voor architecturale weergave zijn. Bovendien moet u er zeker van zijn dat de investering zich terugbetaalt voordat u een 3D Artist inhuurt.

De meest voorkomende prijsstrategieën zijn per afbeelding en per project. Prijzen per afbeelding betekent meestal werken aan vooraf gemodelleerde 3D-modellen door de klant of een derde partij, dus deze oplossing is goedkoper dan prijzen per project. Als een 3D Artist alle taken van 3D-modellering tot rendering voltooid, zal de prijs hoger zijn.

De markt

Als we in deze sectie de factor kwaliteit buiten beschouwing laten, omdat er wereldwijd talloze uitstekende 3D Artists zijn, moeten we er rekening mee houden dat renders in ontwikkelingslanden meestal goedkoper zijn. De reden voor goedkopere weergaven in armere landen is niet noodzakelijkerwijs een lagere vaardigheid, maar het ongeoorloofde gebruik van weergavesoftware, een lagere prijs van het werkuur en een probleem dat ”kwantiteit boven kwaliteit” wordt genoemd.

Dat betekent niet dat deze renderfirma’s of individuen geen hyperrealistische renders kunnen maken, maar ze proberen de markt te doorbreken en een groot aantal afbeeldingen te posten om te worden gespot.

Niet-geautoriseerde renderingsoftware is ook wereldwijd een groot probleem. De niet-geautoriseerde versies hebben vaak niet alle beschikbare opties, dus visualisaties die in dergelijke software worden gedaan, komen niet overeen met de kwaliteit van weergaves die worden gedaan met gelicentieerde programma’s. Veel architecten over de hele wereld gebruiken studentenversies van software, wat ook onprofessioneel is en de prijs van renderings kan verlagen.

Het grootste probleem van 3D Artists uit ontwikkelingslanden is dat de lage prijs lijkt alsof ze hun werk niet waarderen, dus zelfs als hun renders van hoge kwaliteit zijn, schakelen investeerders en klanten ze niet vaak in vanwege de lage prijs.

Alles is in het oog van de waarnemer, dus de lage prijs betekent niet een lage kwaliteit, maar de praktijk heeft geleerd dat weergaven met gemiddelde kosten gemakkelijker te verkopen zijn dan goedkope.

Kwaliteit versus kwantiteit

De factor kwaliteit speelt de belangrijkste rol met betrekking tot prijsstelling en kosten van renderings. De hogere kwaliteit betekent meer inspanning en meer tijd. Als een team van 3D Artists zoveel tijd en moeite investeert om een ​​hyperrealistische weergave te maken, wordt aangenomen dat ze meer zullen verdienen.

Zoals we eerder vermeldden, proberen veel 3D Artists hun plaats op de markt te vinden door zich te concentreren op het aantal renders. Dat heeft echter een negatieve invloed op de kwaliteit, waardoor dit een slechte strategie is.

3D Artists met een doel om meer dan €80,- – €200,- per render te verdienen, investeren meer moeite, inclusief tijd, apparatuur en persoonlijke vaardigheden. Na verloop van tijd wordt de geïnvesteerde tijd, kennis en moeite beloond.

Software selectie

In plaats van ongeautoriseerde software te gebruiken, kopen 3D Artists met hogere inkomsten gelicentieerde, geautoriseerde software voor modellering en weergave. De software hangt vaak nauw samen met kwaliteit en de tijd die nodig is om hyperrealistische en gedetailleerde weergaven te maken.

Sommige beschikbare softwaretools kunnen een afbeelding in slechts enkele minuten weergeven, terwijl andere, meer complexe software een paar uur per afbeelding nodig heeft. De weergavetijd kan in elk weergaveprogramma worden verkort, maar dat gaat meestal ten koste van de kwaliteit.

Voor het bereiken van hyperrealistische Artist Impressions moet een 3D Artist echter veel tijd besteden aan details.

Na-productie

Het belangrijkste verschil tussen dure en goedkope Artist Impressions is de na-productie. Als we twee renders observeren die zijn gemaakt in dezelfde renderingsoftware met vergelijkbare materialen en vergelijkbare belichtings- en camera-instellingen, zal het meest opvallende contrast tussen deze twee afbeeldingen gerelateerd zijn aan na-productie.

De na-productie kan in elk fotoverwerkingsprogramma worden gedaan en het kost niet veel tijd als u bekwaam genoeg bent. Artist Impressions zonder de omgeving kunnen niet op hetzelfde niveau zijn als Artist Impressions met volledige scènes, hoe goed ze ook zijn. Artist Impressions die passen in de volledige omgeving, en met zorgvuldig gearrangeerde nuances tussen het model en de scène, zorgen voor een betere ervaring en een realistischer uiterlijk.

De verhouding tussen kosten en kwaliteit

Aangezien een hoge prijs niet altijd kwaliteitsweergave betekent, zouden de kosten niet uw primaire keuzerichtlijn moeten zijn. Veel renderingbedrijven hebben een breed portfolio, maar alleen de eerste kant heeft kwaliteitsrenderingen. Om het beste bureau of 3D Artist te vinden, bekijk je het hele portfolio. Het aantal weergaven in een portfolio kan u in de verkeerde richting leiden.

Het komt hier op neer

Elke 3D Artist of elk bedrijf heeft een persoonlijk evaluatiesysteem – daarom kunt u goede renders vinden voor zowel €80,- en €10.000-+. Na investeringen in kennis, apparatuur en programma’s hebben 3D Artists geen extra kosten om hun tijd te accepteren. Aangezien tijd geld is, heeft iedereen het recht om kosten in rekening te brengen op basis van hun eigen schattingen.

Er is geen vaste prijs voor renders en visualisaties, dus klanten moeten de meest geschikte 3D Artist kiezen op basis van de prijs-kwaliteitverhouding. Als een bedrijf of 3D Artist een garantie kan bieden met betrekking tot de weergavekwaliteit en doorlooptijd, hoeft u zich geen zorgen te maken, hoe goedkoop de weergave ook is.